top of page

Technicus engineering -  Middenkader elektrotechniek

Na VWO/HAVO/T bij Zaanlands Lyceum-Compean, opleiding Middenkader Engineering (Technicus engineering-4) bij RC Zaandam. 

NEN 3140 VP 2022-2025 gediplomeerd, B-VCA 2022-2030 gecertificeerd  (empoyered by PostNL)

door Siem Spiering, - in opleiding

De ontwikkelingen in de techniek gaan hard. Denk bijvoorbeeld aan robotisering en automatisering, zonne-energie of nieuwe manieren van duurzaam produceren. De ondersteuning van een technicus engineering die leiding geeft, werkprocessen plant, voorbereid en aanstuurt, projecten begeleidt, de processen bewaakt en tekeningen maakt, leest of installaties ontwerpt of ontwikkelt of machines bouwt, onderhoudt en reviseert, is daarbij onmisbaar.

Verantwoordelijk voor de financiën van een project en onderhoud met contacten en opdrachtgevers, klanten en andere bedrijven. 

Als technicus engineering elektrotechniek:

  • binnen verschillende functies aan de slag: als projectleider, supervisor, uitvoerder of technicus:

  • als projectleider bezig met de voorbereiding en begeleiding van de uitvoering van elektrotechnische werkzaamheden; contacten met klanten en met ontwerpen, tekenen, calculeren en begeleiden;

  • als supervisor leiding geven en mede uitvoering aan de afdeling techniek en onderhoud;

  • als uitvoerder uitvoering regelen van projecten en bewaken budget;

  • als technicus specialist zijn die in de praktijk technische problemen oplost of hieraan een belangrijke bijdrage levert.

 

Werkzaamheden

Bij productie-, installatie en servicebedrijven. Technici engineering werken aan elektrotechnische machines, apparatuur en installaties, consumentenelektronica, kantoormachines en elektrotechnische gebruiksgoederen, werken bij kleine bedrijven maar ook bij grote ondernemingen. De basis is de elektrotechniek, maar werk heeft ook raakvlakken met andere disciplines, zoals installatietechniek, werktuigbouwkunde, machinebouw en mechatronica.

Elektrische bouwplannen
Elektriciteitsleidingen bevestigen
Klas 4_edited.jpg
Klas 4_edited.jpg
bottom of page